Thursday, June 26, 2014

twee weken geleden..

...begonnen we te spreken over een zerowaste leven :D

We hebben nog wel plastic afval, dat komt van wat we nog op voorraad hebben, voor de rest is het gelukt om geen in plastic verpakte producten aan te schaffen! Toch merk ik dat het afval steeds minder wordt, niet alleen van het plastic, in het algemeen.

Wat we ook merken is dat alle per stuk verpakte koekjes opraken, chips, pakjes drinken, ijsjes, we hebben niet zoveel voorraad in huis dus in de afgelopen twee weken is het bijna op gekomen.

Het is wennen, want het gemak van een verpakt koekje mee naar school met daarbij een pakje drinken is weg, daar tegenover staat dat dochter, die nog op de basisschool zit, vanaf nu fruit/groente of een plak cake meekrijgt naar school en drinken in haar drinkbeker. (veel beter!) Die drinkbeker laat ze nu steeds liggen op school haha, maar ook dat is een kwestie van wennen!

En niemand klaagt over dat er geen koekjes of chips in huis is! Of dat de kaas op is, raar want juist dat had ik verwacht, dat het vervelend zou zijn als er minder te eten is in huis.

Maar de sfeer is heel positief en iedereen denkt mee, al kwam zoon vandaag nog wel met een lege petfles aanzetten van spa... :( Noujah, we zijn van plan mooie rvs flessen aan te schaffen, gek eigenlijk dat ik pas nu besef dat we geen goede drinkflessen hebben, ik nam altijd pakjes drinken mee.

No comments:

Post a Comment